Tento vývar z pečené kořenové zeleniny je veganský „vývar z kostí“, ale nikdy byste podle chuti neuhodli, že skutečně není připravený z kostí. Používá směs pečené kořenové zeleniny, aby této polévce poskytl poctivou bohatou chuť, a výsledný vývar obohacený o konopný olej je ohromně dobrý.
Nevynechávejte koriandr a citron! Zatímco vývar chutná dobře i před přidáním těchto dvou složek, ve skutečnosti výrazně zlepšují konečný výsledek. Hledáte něco hutnějšího? Nevyhazujte vyvařenou zeleninu, ale rozmixujte ji ponorným mixérem do polévky.
Vývar z pečené kořenové zeleniny
2 porce
Suroviny
- 1 hrnek oškrábané, hrubě nasekané mrkve
- ¼ hrnku oloupané a nakrájené šalotky
- 1 hrnek oloupané a nakrájené žluté cibule
- 4 malé vařené oloupané červené řepy
- 4 lžičky extra panenského olivového oleje
- 3 hrnky vody
- 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
- špetka soli
- špetka mletého koriandru
- 2 lžičky BIO konopného oleje
hrnek = 250 ml
Postup
- Předehřejte troubu na 190 ° C.
- Na pečící plech dejte mrkev, šalotku, cibuli a řepu. Pokropte
olivovým olejem a pečte 30 minut nebo dokud zelenina nezhnědne a nezměkne.
- Dejte zeleninu a vodu do středně velkého hrnce a nechte 20
minut vařit na mírném ohni.
- Přeceďte polévku přes jemné síto.
- Do vývaru přidejte citron, sůl, koriandr a konopný olej. Promíchejte
a podávejte horké nebo uložte na později.
- Chcete-li polévku skladovat, nalijte ji do uzavřené nádoby a uložte do ledničky, kde vydrží až 4 dny. Před podáváním znovu ohřejte.
Tento pikantní vývar s konopným olejem je kvalitním zdrojem živin a má vynikající léčebné vlastnosti. Mimo jiné má protizánětlivé a antidepresívní účinky.
Chcete zjistit, které potraviny a
nápoje je vhodné jíst co nejčastěji? Přečtete si článek 10 potravin,
které si dává denně k jídlu 9 výživových poradkyň