9 dalších chyb při vaření

Prvních deset chyb při vaření naleznete zde.

11) Používáte jen tradiční zdobení na moučníky

Používáte jen tradiční zdobení na moučníky

Pokud právě nemáte potřebné suroviny na zdobení, můžete použít například bonbóny. 

12) Koupíte drahý váleček

Koupíte drahý váleček

Místo abyste investovala do drahého francouzského válečku, použijte vychlazenou láhev od vína. Má perfektní tvar, a chlad způsobí, že se těsto nebude roztékat.

13) Šleháte šlehačku v misce

Šleháte šlehačku v misce

Ať už jste sebevíce opatrná, tento způsob přípravy šlehačky vždy skončí velkým nepořádkem. Lepší je použít na výrobu šlehačky zavařovací sklenici.


Návod:

 

  • 1 šálek smetany na šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 

Vše dejte do zavařovací láhve, uzavřete a dejte na 15 minut do mrazáku. Potom sklenicí třeste jako šejkrem asi 3-4 minuty, dokud šlehačka neztuhne.

14) Dlouho čekáte, až vám sušenky zchladnou

Dlouho čekáte, až vám sušenky zchladnou

Může to být trochu hlučné, ale zchlazující proces u sušenek zkrátíte tím, že jakmile je vyndáte z trouby, udeříte plechem o kuchyňský pult. To umožní, že se těsto vyrovná, sušenky budou mít stejný tvar, a budou křupavé.

15) Spoléháte na papírové vložky na muffiny

Spoléháte na papírové vložky na muffiny

Jestliže vám dojdou vložky na muffiny, nebo jen ráda děláte věci jinak, můžete použít pečící papír. Vystřihněte z něho čtverečky a ty potom vtlačte do formy na muffiny s pomocí sklenice.

16) Používáte na napsání číslic a slov na dort výhradně krém

Používáte na napsání číslic a slov na dort výhradně krém

Místo krému můžete na povrch dortu nasypat cukrářské zdobení s pomocí vykrajovacích formiček.

17) Pečete sušenky bez zamražení

Pečete sušenky bez zamražení

Je to věc chuti, ale pokud chcete kypré sušenky, dejte je na 30 minut před pečením do mrazáku. Máslo v nich ztuhne a sušenky se nebudou na plechu tolik roztékat.

18) Mačkáte citronovou šťávu ze studeného citronu

Mačkáte citronovou šťávu ze studeného citronu

Teplé limety a citrony uvolní více šťávy než studené. Proto příště plody před vymačkáváním ohřejte na 10 vteřin v mikrovlnce.

19) Neprosíváte mouku

Neprosíváte mouku

Také je třeba odvažovat pečlivě přísady, používat čisté kuchyňské náčiní, rozpálit troubu, než do ní vložíte plech. Pečení je spíše věda než vaření, a tak záleží na každé maličkosti.

 

Vaříte rádi? Podívejte se na recepty na skvělé sendviče, které zvládne každý.

Kategorizováno v:

Rady a návody,

Poslední aktualizace: 24. 5. 2022