10 chyb při vaření
31. 10. 2016, Kategorie Rady a návody
4475 shlédnutí

10 chyb při vaření

https://www.buzzfeed.com/michelleno/baking-mistakes-youre-probably-making

1) Nabíráte těsto bez porcování

Nabíráte těsto bez porcování

Jestliže budete péci muffiny, sušenky nebo košíčky, usnadní vám hodně práce, když použijete na nabírání těsta porcovací kleště. Potom budete mít všechny kousky stejně velké, menší kousky se nebudou připalovat, a děti se nebudou hádat, že má jedno menší zákusek a druhé větší. Tato porcovačka se hodí také na nabírání zmrzliny a servírování příloh jako je rýže a kaše.

 

Dobrý tip je porcovačku před použitím postříkat pečícím olejem ve spreji. Potom se vám těsto nebude na kleště lepit. 

2) Necháváte máslo změknout v mikrovlnce

Nabíráte těsto bez porcováníNecháváte máslo změknout v mikrovlnce

Jestliže dáváte máslo do mikrovlnky úplně rozpustit, je to v pořádku. Když ho tam ale chcete dát jenom změknout, nekončí to dobře. Máslo je zvenku rozteklé a uvnitř studené. Lepším řešením je použít pro změknutí másla horkou sklenici. Teplu odolnou sklenici naplníme vařící vodou, vodu vylejeme, sklenici osušíme a přiklopíme na několik minut na kousek másla.

 

Máslo takto získá potřebnou konzistenci jak na přípravu krému nebo zpracování do těsta, tak i na natírání na pečivo. 

3) Plníte zdobící sáček v ruce

Plníte zdobící sáček v ruce

Místo toho, abyste se snažila naplnit nestabilní sáček v ruce, přehrňte jeho okraj přes okraj sklenice. Takto se vám podaří dát do sáčku mnohem více náplně a nic nepřijde nazmar. 

4) Používáte do zákusků rostlinný olej

Používáte do zákusků rostlinný olej

Jestliže není vaším cílem upéci lehké a nadýchané zákusky, použijte raději při pečení rozpuštěné máslo. Moučník bude bohatší a hutnější. Máslo je lepší před zamícháním do těsta rozehřát, aby se neutvořily hrudky.

5) Pečete sušenky z přebytečného těsta

Pečete sušenky z přebytečného těsta

Jestliže příště připravíte příliš mnoho těsta na sušenky, je lepší hotové sušenky zmrazit, než upéci. Zatímco upečené sušenky brzy ztvrdnou, mražené sušenky můžete snadno upéci během několika minut. Těsto vám vydrží v mrazáku až tři měsíce. 

6) Pečete vypouklé dortové pláty

Pečete vypouklé dortové pláty

Jestli chcete mít pěkné ploché dortové pláty, které se budou dobře zdobit, upevněte na pánev shora vlhkou utěrku. Ta částečně pohltí teplo a způsobí, že těsto uprostřed více nevykyne, a že pláty budou stejnoměrně propečené.

7) Při zdobení zákusků se omezujete na krémy z másla a rostlinného tuku

Při zdobení zákusků se omezujete na krémy z másla a rostlinného tuku

Na náplň do zákusků můžete výborně využít avokádo. Náplň bude stejně krémová a přitom méně tučná.

 

Recept na krém:

 

  • 1 středně velké oloupané a nakrájené avokádo
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu.

 

Vše rozmixujte na hladký krém.

8) Skladujete v krabičce samotné sušenky

Skladujete v krabičce samotné sušenky

Nedopusťte, aby výsledek vaší práce ztvrdl jako kámen. Skladujte sušenky v krabičce s kouskem jablka nebo půlkou krajíce chleba. Tak v sobě udrží vlhkost a zůstanou dlouho vláčné.

9) Pracně dobýváte ztvrdlý hnědý cukr z nádoby

Pracně dobýváte ztvrdlý hnědý cukr z nádoby

Neztrácejte čas dolováním kousků cukru. Místo toho pokryjte nádobu vlhkým papírovým ubrouskem a dejte na 20 vteřin do mikrovlnky. Získáte sypký cukr. Nebojte se, že by se cukr teplem roztekl.

10) Vyhazujete připálené sušenky

Vyhazujete připálené sušenky

Místo toho, abyste vyhodila sušenky, které se pekly příliš dlouho, nebo abyste odkrajovala velké kousky, můžete obrousit připálené okraje sušenek na hranatém struhadle.

 

Přečtěte si jak zhubnout, odpustíte-li si těchto 500 zbytečných kalorií denně.

Cítíte se někdy nedoceněně?
Ano (70 %)
Ne (15 %)
Nevím (15 %)

Oblíbené články

3 tipy, díky kterým budete mít úspěšný web 3 tipy, díky kterým budete mít úspěšný web

 Jak můžeme díky potravě oddálit stárnutí a změnit svůj život k lepšímu Jak můžeme díky potravě oddálit stárnutí a změnit svůj život k lepšímu

8 svatebních trapasů, aneb na co si dát na své svatbě pozor 8 svatebních trapasů, aneb na co si dát na své svatbě pozor

7 kroků, které je dobré udělat pro svou kariéru, když je vám 20 let 7 kroků, které je dobré udělat pro svou kariéru, když je vám 20 let

9 kroků ke kuchyni zářící čistotou 9 kroků ke kuchyni zářící čistotou

 Recept na nejlepší vánoční cukroví Recept na nejlepší vánoční cukroví

5 rad, jak v klidu zvládnout první návštěvu u gynekologa 5 rad, jak v klidu zvládnout první návštěvu u gynekologa

5 důvodů, proč s chutí přivítat podzim 5 důvodů, proč s chutí přivítat podzim

7 způsobů jak si říct o číslo 7 způsobů jak si říct o číslo

6 tipů, co udělat po maturitě 6 tipů, co udělat po maturitě

4 věci, které byste měli vědět o fenoménu Zero Waste 4 věci, které byste měli vědět o fenoménu Zero Waste

5 důvodů, proč mít pohotovostní antikoncepci vždy po ruce 5 důvodů, proč mít pohotovostní antikoncepci vždy po ruce

 Cvičení pěti smyslů, zaměřené na přítomný okamžik, vám uleví od strachu a úzkosti Cvičení pěti smyslů, zaměřené na přítomný okamžik, vám uleví od strachu a úzkosti

 Proč je mlsání se sladidlem xylitol zdravé Proč je mlsání se sladidlem xylitol zdravé

10 nejhorších mužských zlozvyků a jak si s nimi poradit 10 nejhorších mužských zlozvyků a jak si s nimi poradit

6 rad, jak si Vánoce užít v klidu a pohodě 6 rad, jak si Vánoce užít v klidu a pohodě

30 dní k větší sebedůvěře 30 dní k větší sebedůvěře

6 receptů na dobroty z hrníčku připravené v mikrovlnce 6 receptů na dobroty z hrníčku připravené v mikrovlnce

5 rad, jak vyhrát nad prokrastinací 5 rad, jak vyhrát nad prokrastinací

3 tipy, jak mít krásně bílé zuby 3 tipy, jak mít krásně bílé zuby

Komentáře

    Vložit nový komentář