Ráda bych vám předala naprosto delikátní recept na cizrnu v kešu omáčce. Je to čistě veganský pokrm, bohatý na bílkoviny, výživné jídlo a vhodné jako oběd či večeře. Takže pokud chcete zkusit něco nového, zdravého a zároveň si pochutnat a nemít s jídlem tolik práce, tento recept je určený přímo pro Vás 🙂
Ingredience:
Na cca 4 porce
- 600 g cizrny (v plechovce)
- 4 cibule
- 6 rajčat-oloupané v konzervě
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička garam masaly
- 400 ml kokosového mléka
- 200 g kešu ořechů
- koření dle chuti
Postup:
Pokud nemáte lepší mixér, doporučuji hodinu předem namočit kešu do vody, aby se potom lépe mixovaly. Cizrnu uvaříme v horké vodě cca hodinu a půl až dvě, do měkka. Než cizrnu slijeme, napustíme do kastrolu studenou vodu, aby napovrch vyplavaly slupky od cizrny a my je mohli odebrat. Měkkou cizrnu přehodíme do hlubší pánve, ve které chceme společně s ní udělat omáčku. Vedle na pánvi uděláme jemně nakrájenou cibulku, orestujeme společně s kořením a přihodíme k cizrně společně s rajčaty pokrájené na menší kusy.
Celou dobu vaříme na mírném ohni. Připravíme si kešu krém. Kešu vhodíme do mixéru s trochou vody, záleží na typu mixéru ale cca 100 ml. Opět přihodíme do omáčky a nakonec přilijeme kokosové mléko. Vaříme ještě cca 10 minut. Omáčka má poté tendenci se připalovat (vyzkoušeno), takže opravdu mírný plamen a neustálé míchání. Můžeme podávat!
Máte rádi sladkosti? Zde najdete skvělý recept i na báječné sušenky.