Recept na tenké anglické palačinky

 Recept na tenké anglické palačinky

Říká se, že správná palačinka by měla být nejen lahodná, ale také tenká, vláčná a s krajkovým okrajem. Pokud se vám taková povede, můžete ji poté použít jako všestranný základ pro řadu dalších pokrmů, které dokonce ani nemusejí být sladké. Zajímá vás, jak toho docílit? Tak si pojďme představit recept.

Budete potřebovat:

  • 1/2 l mléka
  • 2 velká domácí vejce
  • 200 g hladké mouky
  • špetka soli
  • případně olej na pečení, vanilkový cukr na dochucení těsta…

 Recept na tenké anglické palačinky

5 tipů, jak docílit těch nejlepších palačinek:

  • Výsledné těsto by mělo být hladké, mírně napěněné a především řídké! Pokud totiž těsto není řídké, palačinka nebude tenká. Spíše, než tlusté vysušené palačinky, si tak raději zkuste připravit třeba kynuté lívance, u kterých je tloušťka žádoucí.
  • Předtím, než začnete palačinky smažit, nechte těsto odpočinout v lednici alespoň po dobu 30 minut (klidně jej ale můžete nechat v chladu po celou noc).
  • Důležité je také to, abyste měli před smažením správně rozpálenou pánvičku. To samé platí i v případě, kdy budete na pánev ještě přidávat olej. Vždy jej nechte ohřát. Tím si zajistíte, že se vám palačinky posléze nebudou trhat.
  • Palačinku obracejte teprve ve chvíli, kdy je&nbspgona okrajích mírně hnědá a u středu již není tekutá.
  • Pokud máte pocit, že i tak je palačinka příliš silná, zkuste dávat méně těsta. Krouživými pohyby pánví jej však rozprostřete do klasických rozměrů palačinky.

 Recept na tenké anglické palačinky

Možnosti, jak můžete palačinky podávat:

  • klasicky na sladko (s džemem, šlehačkou, oříškovým máslem, nutellou, ovocem…)
  • klasicky na slano (se sýrem, šunkou, polníčkem…)
  • namísto tortilly (s masem a zeleninou, zatočené do wrapu)
  • zapečené (s masem a špenátem, přelité smetanou)
  • překládané (ještě na pánvi přidáte nahoru vajíčko, šunku, zeleninu atd. a poté přeložíte její okraje)
  • do polévky (jako tzv. celestinské nudle)

Hledáte tipy, co uvařit ke svačině či k večeři? Přečtěte si článek 6 receptů na skvělé sendviče, které zvládne každý.

Přidej první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.