Brr! Tak už tady máme opravdovou zimu. Sníh pokryl město a nejlepší co můžete v tuhle chvíli udělat, je usadit se pohodlně na gauči a popíjet šálek horké čokolády s Nutellou. Kdybyste to náhodou nevěděli, Nutella je výborná lísko-oříšková čokoládová pomazánka. Původně ji začala vyrábět italská firma Ferrero. Když ji namažete na čerstvé pečivo, máte výbornou sladkou snídani. Ještě lepší je, když navrch pomazánky pokladete plátky banánu. Přidejte Nutellu do horké čokolády a dopřejte si hříšně delikátní dobrotu s chutí Itálie.
Suroviny:
(4 – 6 porcí)
- 2 šálky plnotučného mléka
- 2 šálky 12% smetany na vaření
- 250 g hořké čokolády
- 1 šálku Nutelly
- několik kousků cukrovinky marshmallow na ozdobu (můžete opéci)
Recept:
- Nalijte mléko a smetanu do rendlíku a přiveďte do mírného varu.
- Přestaňte zahřívat a přidejte čokoládu a Nutellu. Šlehejte tak dlouho, až se čokoláda rozpustí a suroviny se důkladně spojí.
- Opečte kousky marshmallow nad plamenem, až budou po stranách dozlatova.
- Nalijte čokoládu do malých šálků a navrch položte marshmallow.
Přečtěte si také recepty na ty nejlepší cookies na světě.