Recept na zdravý středomořský banánový chlebíček

 Recept na zdravý středomořský banánový chlebíček

Banánový chlebíček je známý po celém světě a našel si své
příznivce i v Čechách. Pochází ze Spojených států, kde se těší mimořádné oblibě.
V tomto moučníku zužitkujete přezrálé banány a oceníte jeho lahodnou, voňavou chuť a jednoduchou a rychlou přípravu.

Náš banánový chlebíček je taková pochoutka, že jej
pravděpodobně budete chtít jíst po celý den, a to jak na svačinu, tak i jako
dezert! Vyměnili jsme máslo za olivový olej a značně omezili nasycené tuky,
které se nacházejí v tradičním receptu, aniž bychom ztratili něco z
jeho chuti. Navíc je ze 100% celozrnné mouky, která zasytí a uspokojí vaše chuťové
buňky.

Středomořský banánový chlebíček

 Tento středomořský banánový chlebíček má tajnou přísadu, která bojuje proti nemocem

10 – 12 porcí
Doba přípravy a pečení 1 hod. 5 minut

Ingredience:

  • ? šálku olivového oleje
  • ? šálku medu
  • 2 velká vejce
  • 3 středně velké přezrálé banány, oloupané a rozmačkané
  • 2 polévkové lžíce neslazené jablečné šťávy
  • 1 šálku mandlového mléka
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajové lžičky soli
  • 1 čajové lžičky mleté skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 13 šálku celozrnné mouky
  • 1 šálku sekaných vlašských ořechů

 Tento středomořský banánový chlebíček má tajnou přísadu, která bojuje proti nemocem

Postup:

1) Předehřejte
troubu na 180°C. Formu na chlebíček o rozměru cca 23x30x25
cm vyložte pečícím papírem a odložte stranou.

2) Ve
velké misce ušlehejte ? šálku oleje a med. Přidejte vejce a dále šlehejte.
Přidejte rozmačkané banány, jablečnou šťávu a mandlové          mléko a vše smíchejte dohromady.

3) Přidejte
jedlou sodu, sůl, skořici a vanilku a pokračujte ve šlehání. Vařečkou
zamíchejte mouku. Jemně vmíchejte vlašské ořechy a nalijte těsto do připravené formy.

4) Pečte
asi 55 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu chlebíčku nebude čistá.
Nechte vychladnout, vyjměte chlebíček, nakrájejte na plátky a podávejte. Zbylý
chlebíček můžete zakrytý skladovat v lednici až po dobu 2 dnů.

Celá řada vědeckých studií potvrzuje, že taková
strava, která obsahuje velké množství olivového oleje, přináší
blahodárné účinky na lidský organismus. Nové doporučení je snížit
příjem tuků celkově
 a kde to lze, tam nahradit „nasycené“ tuky „nenasycenými.“ 

Tento recept je z knihy „The Acid Watcher Cookbook“ od Jonathana
Aviv a Samary Kaufmann Aviv.

Banánů je dostatek po celý rok, proč je tedy nevyužít pro
své zdraví? 13 zdravotních potíží, kterých se zbavíte díky zázračným účinkům
banánu

Přidej první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.