Myslím na přípravu dýňové horké čokolády už delší dobu. Někteří lidé si nepotrpí na kávu a cítí se ošizení, když milovníci kávy mluví o nápojích jako je lahodné dýňové latte a podobně. Kdo soucítí s těmi, kteří si nedávají kávu?? Mám pro ně řešení – dýňovou bílou horkou čokoládu.
No nevypadá to senzačně? Nedávno jsem připravila dvě sklenice, pro sebe a pro kamarádku, jako perfektní dopolední pohoštění. Byla to pohádka! Už ani nevím, proč jsem se rozhodla zrovna pro bílou čokoládu. Z nějakého důvodu jsem dostala chuť právě na ni. A už ani není potřeba přidávat žádný cukr, protože bílá čokoláda sama o sobě je sladká dost.
Podívejte se na obrázek! Aby vypadala horká čokoláda ve sklenicích co nejlépe, přidala jsem navrch ještě kopeček šlehačky. Bylo jí trochu moc, takže se přelila až přes okraj.
Tahle dobrota se hodí na závěr podvečerní vycházky na svátek Halloween, jestliže už jste předtím nesnědli moc sladkostí. Také je to vhodný nápoj na popíjení u krbu za studené zimní noci, zatímco se choulíte pod dekou a čtete dobrou knihu. Takhle vypadá opravdová relaxace!
Dýňová horká bílá čokoláda
Suroviny:
- 4-5 šálků plnotučného mléka
- 340g nalámané bílé čokolády
- 4 čajové lžičky kakaového prášku
- 3/4 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek dýňového pyré
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
- 1/4 čajové lžičky kardamonu
- 1/8 čajové lžičky nového koření
- 1/8 čajové lžičky mletého zázvoru
Postup přípravy:
V rendlíku se silnějším dnem smíchejte dva šálky mléka, bílou čokoládu a kakaový prášek. Za občasného míchání zahřívejte nad středním plamenem, až se čokoláda rozpustí a všechny suroviny se důkladně spojí. Stále šlehejte a přidejte dýňové pyré, skořici, muškátový oříšek, kardamon, nové koření a zázvor. Přidejte postupně zbývající mléko, dokud nezískáte požadovanou konzistenci.
Navrch můžete přidat kopeček šlehačky a špetku muškátového oříšku. Jenom si dejte pozor, aby vám šlehačka nepřetekla přes okraj.
U čokolády se můžete podívat i na nějaký oblíbený dívčí seriál.