5 skvělých přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví
17. 07. 2017, Kategorie Zdraví a sport
2394 shlédnutí

5 skvělých přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví

Aktivní uhlí, živočišné uhlí, černé uhlí. To jsou výrazy, které jsme dříve měli spjaté hlavně s chystáním cestovní lékárničky do zemí, kde je snadné onemocnět střevní nákazou. Ale nyní se objevují i další důvody, proč by měl každý mít tento produkt doma. Toto uhlí se nyní vyrábí převážně ze skořápek kokosových ořechů. A jeho použití je skutečně všestranné. 

1) Pomáhá při péči o pleť

5 přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví

Pro své čistící vlastnosti se přidává do krémů a pleťových masek. Vlastnoručně vyrobený přípravek získáte smícháním rozdrcených tablet uhlí s trochou kokosového oleje.  Získanou pastu můžete uchovávat v kelímku od jiného krému a v případě potřeby nanést na problematické místo na pleti. Necháte působit cca 10 minut a setřete. Mně se pasta osvědčuje na občasné pupínky nebo štípnutí od hmyzu. Problému se takto rychle zbavíte a štípance přestávají svědit.

2) Čistí zuby a ústní dutinu

5 přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví

Pro důkladné vyčištění zubů smíchejte trochu prášku z uhlí se zubní pastou. Vaše zuby budou po použití této pasty dokonale čisté a ústa zbavená toxinů. 

3) Zabírá na střevní potíže

5 přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví

Klasické použití v případě střevních potíží. Medicinální uhlí pohlcuje ze zažívacího ústrojí toxické látky, parazity a těžké kovy. Přípravek je dostupný bez lékařského předpisu, je však potřeba ho používat podle příbalových informací.

4) Pomáhá udržovat správnou funkci zažívání

Je to doplněk stravy, který přispívá ke snížení nadměrné plynatosti po jídle. Vysoké adsorbční schopnosti aktivního uhlí přispívají k ochraně trávicího ústrojí před dráždivými účinky potravin. Příznivého účinku se dosáhne použitím doporučeného množství 30 min. před jídlem a krátce po jídle. 

5) Novinka v gastronomii

5 přínosů aktivního uhlí pro naše zdraví

Ve světě se objevila báječná nová zmrzlina s přídavkem aktivního uhlí. Obrázky s černou zmrzlinou zaplavují internet. Zmrzlina se dělá s různými příchutěmi, vypadá neobvykle, chutná výborně a navíc je příznivá pro naše zdraví. Tento nový trend pronikl i k nám. Už jste na svých prázdninových cestách tuhle zmrzlinu ochutnali?

 

Podívejte se také na nejlepší recepty na sušenky.

 

Věříte, že nad každým z nás bdí anděl?
Ano (60 %)
Ne (26 %)
Nevím (14 %)

Oblíbené články

 Zdravě vypadající pleť není samozřejmost. Co (ne)dělat, abyste ji měla i vy? Zdravě vypadající pleť není samozřejmost. Co (ne)dělat, abyste ji měla i vy?

5 dobrých rad pro výběr domácí infrasauny 5 dobrých rad pro výběr domácí infrasauny

3 rizika pro nastávající maminky 3 rizika pro nastávající maminky

9 způsobů, jak si na jaře vyčistit energetické tělo 9 způsobů, jak si na jaře vyčistit energetické tělo

 Proč je dobré, aby Instagram skrýval „lajky“ Proč je dobré, aby Instagram skrýval „lajky“

4  tipy, jak zatočit se stresem z pohodlí vašeho domova 4 tipy, jak zatočit se stresem z pohodlí vašeho domova

 Konzumace plnotučných mléčných výrobků může snižovat riziko diabetu a vysokého krevního tlaku Konzumace plnotučných mléčných výrobků může snižovat riziko diabetu a vysokého krevního tlaku

 Sportovní tipy, jak si zpříjemnit pohyb: zlehka a zábavně Sportovní tipy, jak si zpříjemnit pohyb: zlehka a zábavně

4 důvody, proč je kokosový olej můj nenahraditelný pomocník 4 důvody, proč je kokosový olej můj nenahraditelný pomocník

20 způsobů jak zhubnout, odpustíte-li si těchto 500 zbytečných kalorií denně 20 způsobů jak zhubnout, odpustíte-li si těchto 500 zbytečných kalorií denně

3 metody přerušovaného hladovění pro začátečníky: výhody, nevýhody a zdravotní přínosy 3 metody přerušovaného hladovění pro začátečníky: výhody, nevýhody a zdravotní přínosy

10 potravin, které si dává denně k jídlu 9 výživových poradkyň 10 potravin, které si dává denně k jídlu 9 výživových poradkyň

6 příčin, proč se z Bulharska stává boom pro české turisty 6 příčin, proč se z Bulharska stává boom pro české turisty

Komentáře

    Vložit nový komentář