2021 v tónech šedivé a žluté

2021 v tónech šedivé a žluté

Roku 2020 vévodila klasická modř, která měla symbolizovat jistotu a klid. Právě tyto atributy však minulému roku bohužel scházely. Jednalo se o období plné nejistoty, strachu, nemocí, ekonomických problémů a sociálních otřesů. A to je také důvod, proč na počátku nové dekády sáhly odborníci v Pantone Color Institut po barvách, které mají symbolizovat optimismus a stálost.

Illuminating &ampgo Ultimate Gray

Barvami roku 2021 se staly zářivě žlutá a šedá. Jde o odstíny, které v sobě nesou jak teplo a radost, tak i stálost, spolehlivost a klid. Důležité poselství v sobě nese i jejich spojení – přestože se totiž jedná o dvě velmi odlišné a vzájemně nezávislé barvy, dohromady tvoří skvělý pár.

„Žlutá barva je jasná a veselá, přímo jiskří. Je to hřejivý odstín naplněný sluneční energií. Šedá, podobně jako oblázky, je symbolem pevných a spolehlivých prvků, které poskytují věčný základ.“

2021 v tónech šedivé a žluté

Photo: Pantone

Spojení šedé a zářivě žluté není ve světě módy a designu žádnou novinkou. Zatímco šedivá barva pomáhá vytvořit jednoduché a nadčasové kousky, žlutá přináší prvek hravosti a optimismu. Jejich spojení tak dává vzniknout modernímu stylu, který má předpoklad udržet se dlouhou dobu na výsluní.

Illuminating nese ve známém vzorníku barev Pantone kódové označení 13-0647, Ultimate Gray v něm najdete jako 17-5104. Katalog není výstřelkem posledních let, vzniká již od roku 1963 a obsahuje velmi širokou škálu barev. V podstatě se jedná o největší ucelený systém, v němž má každý barevný odstín své vlastní číselné označení.

Barva je důležitá třeba i při výběru kosmetiky. Víte, co o vás prozradí barva vaší rtěnky?

Přidej první komentář

Napsat komentář